Voorwaarde.jpg

 

Een voorwaarde kan je zien als een filter voor telefoon nummers. De voorwaarde is voor meerdere doeleindes in te zetten.

 

Een voorwaarde kan je bijvoorbeeld gebruiken als een blokkade voor specifieke nummers. Stel dat je geen gesprekken wilt ontvangen van 1 of meerdere specifieke nummers, dan kan je hiervoor de voorwaarde gebruiken.

Ook kan je een voorwaarde gebruiken om specifieke nummers naar een andere belgroep, gebruiker of wachtrij te leiden dan de overige nummers.

 

Hieronder geeft ik een paar voorbeelden wat je met een voorwaarde kan doen:

 

1. Anoniem blokkeren.

Je kan een anonieme beller blokkeren door in je voorwaarde "Is leeg" te kiezen en dan vervolgens een hangop eronder te zetten. Wat er nu gebeurd is dat het platform herkend dat er een anoniem nummer belt en vervolgens kijkt het wat het moet doen. Dit is de "Hang op" die onder de voorwaarde staat.

mceclip0.png

 

 

2. Aparte belregeling voor specifieke nummers. Bijvoorbeeld, Duitse nummers.

In dit voorbeeld word wanneer een nummer met 49 begint, wat de landcode is voor Duitse nummers, het gesprek aangeboden bij gebruiker 900 in plaats van 220 en 240 zoals dat gewoonlijk zou gebeuren. Mocht de gebruiker 900 niet bereikbaar zijn, dan word het gesprek opgehangen.

Je zou natuurlijk ook een geluidsbestand of voicemail in kunnen voegen voor Duitse nummers.

mceclip3.png

 

Je kan nog veel meer doen met de voorwaardes. 

 

zo kan je nummers ook "Whitelisten". Dat betekend dat je een aantal nummers kan toevoegen zodat alleen die nummers jou kunnen bereiken en dat de rest bijvoorbeeld opgehangen worden.

Dit kan er als volgt uitzien:

 

mceclip4.png

 

Hieronder nog alle voorwaardes die we ondersteunen.

 

mceclip1.png