Telador Click2Dial Chrome Extensie biedt de volgende functionaliteiten:

  • Click2Dial: klik op een nummer in je Chrome Browser en bel dit nummer via uw eigen vaste toestel.

  • Paste2Dial: type of copy/paste een nummer in de app en klik om het nummer te bellen via uw eigen vaste toestel.

  • Select2Dial: selecteer een nummer en klik rechts om het nummer via uw vast toestel te bellen

  • Historie: historie-tab met uw bel-acties.

  • Contacten: Sla gebelde nummers op in uw telefoonboek en maak ze privé of deel ze met uw collega’s. (Company Telefoonboek)

  • Notificatie: Als u het contact in het telefoonboek hebt opgeslagen, kunt u bij een inkomend gesprek een pop-up met het nummer én naam op uw scherm laten verschijnen.


1. Installeer de Telador Click2Dial Extensie in de Chrome browser

Klik op de volgende link (in Chrome):

https://chrome.google.com/webstore/detail/click-to-dial/fcaogjloahcekdejkopjepdjinpngceh?utm_source=chrome-ntp-icon

Druk op [Toev. aan Chrome]

Open de extensie en log in met je portal (Gebruiker) login en password.

 

2. Koppel de Telador API met de Chrome Click2Dial Extensie

Zodra je voor het eerst de extensie activeert, word je gevraagd een koppeling te maken met je company panel. Bij het inloggen in de Click2Dial extensie word je automatisch gestuurd naar de koppelingspagina.

Telador Click2Dial Extensie koppelingspagina in Chrome:

 

Surf naar de company panel, onder [Instellingen] maak je een [API] aan [+Toevoegen]:De doorschakel url is: https://api.click2dial.nl/api/check

!!VERGEET NIET DE API EERST OP TE SLAAN!!

 

Vergeet niet de < 3 > [Voer alstublieft doorschakel urls in] in te vullen in [Bewerk API app]. Knip en plak de < 1 >  [App Client ID] en < 2 > [App Client Secret] in de Click2Dial Extensie activatie pagina. Vul opnieuw je < 4 > [Portal login] (gebruiker) en < 5 > [Portal wachtwoord] (gebruiker) in.


Er hoeft maar één API koppeling gemaakt worden per bedrijf.

Wanneer er een koppeling aangemaakt is voor de eerste gebruiker, moeten voor de bijkomende gebruikers nog enkel de Chrome extensie geïnstalleerd worden. Een gebruiker kan zich dan eenvoudigweg aanmelden met de Portal inlognaam en Portal wachtwoord3. InstellingenPaste2Dial:      Knip en Plak een telefoonnummer in de Click2Dial extensie en bel (Enter of hoorntje). Uw toestel rinkelt, neem aan en het nummer wordt op uw vaste telefoon gebeld. Een pop-up toont uw actie en verdwijnt automatisch na 5 seconden.


Select2Dial:     Selecteer een nummer in je browser en klik op je rechter muistoets en

[Plaats een oproep (Ctrl+Shift+K)].

Uw toestel rinkelt, neem aan en het nummer wordt op uw vaste telefoon gebeld. Een pop-up toont uw actie en verdwijnt automatisch na 5 seconden.
Bellen met Click2Dial


Click2Dial:        indien deze optie geactiveerd wordt kan je in je browser alle nummer die herkend worden in één klik bellen. Uw toestel rinkelt, neem aan en het nummer wordt op uw vaste telefoon gebeld. Een pop-up toont uw actie en verdwijnt automatisch na 5 seconden.Functionaliteiten


 1. Historie en contacten


 

2. Koppeling Yealink Telefoonboek

Na activatie kan de organisatie op de instellingspagina een url  kopiëren die verwijst naar het XML Telefoonboek.

Het XML Telefoonboek bestaat uit een verzameling van de eigen prive contacten en de gedeelde contacten. Deze url kan vervolgens worden geplakt in het Externe telefoonboek van een Yealink toestel.Kopieer in de settings pagina van de extensie de 'Yealink telefoonbooek' url door op het kopieer icoon te klikken.En plak deze dan in de 'Remote URL' in de webinterface van het Yealink telefoontoestel:


Aandachtspunt hierbij is nog dat de de url wordt gegenereerd met https://. We zien dat dit niet bij alle toestellen goed gaat. Een http:// link gaat wel altijd goed.


Vanaf nu wordt het C2D telefoonboek automatisch naar jouw Yealink toestel gesynchroniseerd.


3. Import adresboek


Per company kan een adresboek worden geïmporteerd. Via deze voorbeeldfile kan je een adresboek aanmaken en ons aanleveren, deze wordt dan eenmalig geüpload.

Download telefoonboek