SIP ALG dient uitgeschakeld te zijn voor een correcte verwerking van het telefonie verkeer. In veel routers en firewalls is SIP ALG standaard ingeschakeld, via deze check kun je controleren of SIP ALG correct uitgeschakeld is.

Om te weten te komen of SIP ALG uitgeschakeld is kun je het bijgesloten bestand downloaden voor Windows.

1. Het is van belang dat de betreffende computer aangesloten is op het telefonie netwerk.
  2. Open het bestand en start de applicatie.
  3. Accepteer alle permissies die gevraagd worden.
  4. De applicatie zal nu een aantal testen uitvoeren.

Als het resultaat "false" is, dan is SIP ALG niet gedetecteerd en succesvol uitgeschakeld in het netwerk.

Als het resultaat "true" is, dan is SIP ALG in het netwerk gedetecteerd en dient dit uitgeschakeld te worden in het netwerk.

SIP ALG uitschakelen op Ziggo router

Stap 1: Log in op de Ziggo ubee router.

Navigeer met de webbrowser naar het IP adres van uw Ziggo ubee router.
De standaard gegevens hiervan zijn:

URL: http://192.168.178.1
Gebruikersnaam: ziggo
Wachtwoord: draadloos
Stap 2: Navigeer naar geavanceerde instellingen -> Gateway -> Options

Klik hier onder NAT ALG Status, bij SIP de optie uit.
Klik vervolgens op Apply.
Hierna is de SIP ALG NAT functie van de Ziggo ubee modem/router uitgeschakeld.