Hoe maak ik een Pingplotter trace?

Het kan zijn dat wij om een Pingplotter trace vragen. Met een Pingplotter kunnen wij over een langere tijd zien wat de route is van het verkeer naar ons netwerk.

1. Download en installeer Pingplotter via de website van Pingplotter

Pingplotter is gratis te downloaden via de website van Pingplotter: https://www.pingplotter.com/download/

Na het installeren, kan je Pingplotter direct opstarten vanaf je computer.

2. Start traces naar onze datacenters

Binnen Pingplotter, kunnen er meerdere trace sessies gestart worden. Dit doen we op de volgende wijze:

1. Verander de Interval van 2,5 seconds naar 1 second.

2. Vul bij 'Enter target name or IP' '1.sip.telador.nl' in en klik op de groene 'start' knop:
3. klik vervolgens op het + tekentje naast de lopende trace, om een extra trace sessie op te starten:
4. Zorg er ook hier weer voor dat de interval op 1 second staat ingevuld.
5. Vul bij 'Enter target name or IP' '4.sip.telador.nl' in en klik op de groene 'start' knop.

Laat de test vervolgens minimaal 30 minuten draaien.

3. Test afsluiten en resultaten opslaan.

1. Klik op het pauze icoontje om de test te stoppen
2. Ga naar File > Save Image. Bewaar het bestand op je computer.

3. Indien je de trace langer dan 30 minuten hebt laten lopen, kies dan voor 'Export Sample Set (PP2)'. Bewaar ook dit bestand op je computer.

4. Herhaal de stappen voor de trace naar '1.sip.telador.nl'.

Upload vervolgens de gemaakte traces in het lopende support ticket voor verder onderzoek.