SRTP

HANDLEIDING

      SRTP

 

 

INTRODUCTIE

Wat is SRTP?

SRTP staat voor Secure Real-time Transport Protocol, ofwel de beveiliging van uw werkelijke telefoongesprekken. Deze zijn beveiligd tegen meeluisteren. De spraak van uw telefoongesprekken tussen onze telefooncentrale en uw telefoon zijn dan beveiligd.

 

 

SRTP is een extra functie die u kunt aanvragen. Hiervoor geldt een meerprijs.Door het aanzetten van SRTP beveiligd spraakverkeer worden alle telefoongesprekken van al uw telefoontoestellen versleuteld. Er geldt een meerprijs per telefoon per maand. Deze meerprijs wordt berekend voor alle toestellen in uw klantomgeving.

Wanneer zijn de gesprekken versleuteld?

De gesprekken zijn versleuteld tussen uw telefoons en de telefooncentrale. Belt u naar een andere provider, dan hoeft het gesprek bij de ontvanger niet versleuteld te zijn. Dit is afhankelijk of de ontvanger ook SRTP heeft. Hieronder enkele voorbeelden:

Voorbeeld 1: Collega’s bellen onderling
Als collega’s onderling bellen dan zijn deze gesprekken beveiligd door middel van SRTP.

Voorbeeld 2: Telefoongesprek naar een andere provider
Het kan zijn dat dit gesprek tussen de (mobiele) telefoon en de ontvangende provider niet beveiligd is. Als zij SRTP hebben, dan is het gesprek wel beveiligd. Tussen uw telefoon en de telefooncentrale is het gesprek wel beveiligd.

Welke telefoons zijn geschikt?

Helaas zijn niet alle telefoons geschikt voor versleutelde gesprekken. Voor TLS zijn echter praktisch alle toestellen geschikt. Hieronder treft u een overzicht van gecertificeerde toestellen en ondersteunde toestellen waarbij wij SRTP hebben getest.

 

Gecertificeerde toestellen

Gigaset Yealink T2 Yealink T4
N510IP PRO SIP-T19P SIP-T40P
N720IP PRO SIP-T21P SIP-T41P
Maxwell 10 SIP-T23P SIP-T42G
Maxwell 3 SIP-T23G SIP-T46G
Maxwell basic SIP-T27P SIP-T48G