Grandstream HT802 registreren op het platform

In deze handleiding gaan we er vanuit dat de grandstream een factory reset heeft gehad of nieuw uit de doos komt!

Voordat we de Grandstream HT802 kunnen registeren dienen we deze te updaten.

Log in op de web omgeving van de ata.

Navigeer naar: Advanced Settings>Firmware Server Path.

Vul hier onderstaande URL in en pas "Upgrade Via" aan naar "HTTP".

firmware.grandstream.com

Controleer of onder Advanced Settings>Randomized Automatic Upgrade staat op "Always Check for New Firmware at Boot up zoals hieronder. Wij hebben ook ingesteld dat hij dagelijks tussen 04 en 06 uur        's nachts controleert of er nieuwe firmware upgrades beschikbaar zijn.

Druk nu op "Apply" onderaan de pagina.

Na de aanpassing door te voeren, kan je de ata een herstart geven om hem direct te laten controleren of er updates beschikbaar zijn.

Wanner de ata geüpdatet is en weer aan staat, kunnen we de sip gegevens in gaan vullen.

Afhankelijk van welke telefoonpoort je gebruikt, kies je voor FXS Port 1 of 2.

Pas de instellingen als volgt aan:

Account Active: No     Yes
Primary SIP Server: Sip URL (sip.telador.nl)
Prefer Primary SIP Server: No     Yes
Outbound Proxy: Sip URL (sip.telador.nl)
Prefer Primary Outbound Proxy: No     Yes
SIP User ID: SIP account Gebruikersnaam
Authenticate ID: SIP account Gebruikersnaam
Authenticate Password: SIP account Wachtwoord
Name: Naam van het toestel

DNS Mode: A Record     SRV     NAPTR/SRV     Use Configured IP
Unregister On Reboot: No      Yes
Outgoing Call without Registration: No      Yes
Register Expiration: 1
Maximum Number of SIP Request Retries: 4
No Key Entry Timeout: 1
Forced Codec Feature: No     Yes
Forced Codec:
PCMU Codec Feature: No     Yes
PCMU Codec:
PCMA Codec Feature: No     Yes
PCMA Codec:
G723 Codec Feature: No     Yes
G723 Codec:
G729 Codec Feature: No     Yes
G729 Codec:
iLBC Codec Feature: No     Yes
iLBC Codec:
G722 Codec Feature: No     Yes
G722 Codec:

Eventueel kan je ook nog de optie "No Key Entry Timeout:" aanpassen naar 1 seconden. Dit is de timeout voordat de telefoon de ingevoerde cijfers gaat bellen.

Als alles zo is aangepast als hierboven beschreven, druk je op "Apply". Nu zou je de registratie met failover via DNS/SRV terug moeten zien in het platform.