Yealink - WH62 headset updaten en beheren

Introductie

Met de Yealink USB Connect tool, heb je de mogelijkheid om instellingen van je Yealink headset aan te passen en software updates door te voeren.

1. Yealink USB connect downloaden en installeren

Om de headset te kunnen beheren dien je het volgende programma te downloaden en te installeren: https://www.yealink.com/en/product-detail/usb-connect-management. Na het openen van het programma kun je de eerste stap overslaan:

2. Basisstation aansluiten op computer

Om de Yealink WH62 headset bij te werken, dien je deze aan te sluiten op je PC via de PC poort.

Het basisstation van de headset heeft in totaal 4 aansluitingen voor kabels, deze zijn hieronder aangegeven.

1. De "Telefoon" aansluiting is bedoelt om aan te sluiten op je Yealink toestel
  2. Via de "PC" aansluiting kun je de headset koppelen aan je computer
  3. De aansluiting voor de voeding van je headset

Om de headset te updaten of qua instellingen te wijzigen, dien je de headset via de PC aansluiting aan te sluiten op je computer. Sluit de kabel aan op poort 2 op het basisstation en het andere uiteinde in de USB poort van je computer.

3. Headset updaten

Klik in het "Yealink USB Connect" programma op de headset zoals in de foto staat aangegeven.

Klik aan de linkerzijde op "Apparaat bijwerken"

Houd de headset tijdens het bijwerken op het basisstation!

Wanneer het programma klaar is met het update van het basis station, gaat deze automatisch de headset updaten. Als de update afgerond is dan zal het lampje op de headset weer rood of groen kleuren.

De totale update duurt ongeveer 20 minuten en dient niet onderbroken te worden.

4. Instellingen aanpassen

Via de Yealink USB Connect software kun je ook headset instellingen beheren. Klik hiervoor op "Appinstellingen".SCR-20230301-l5g.png

Ringtoon in/uitschakelen:

Bij "Bureautelefoon" > "Beltoonvolume basisstation" kun je de ringtoon op het basisstation uitschakelen door deze op 0 te zetten.

Overgangstoon headset in/uitschakelen:

Bij "Bureautelefoon" > "Lokale beltoon headset" kun je er voor kiezen om een geluid te horen wanneer er een oproep binnen komt.