SIP-registratie instellingen

Toestellen die DNS-SRV en/of DNS NAPTR ondersteunen

Parameter Waarde Opmerking
Server sip.telador.nl Of whitelabel domein.
Poort 0 of leeg Afhankelijk van het type toestel
Registratie tijd 60 seconden Hoe lager de registratietijd, hoe sneller de failover plaatsvind in geval van een verstoring. De minimaal toegestane registratietijd is 60 seconden.
Uitgaande proxy, registratie server leeg Het gebruik van een specifieke uitgaande proxy- of registratieserver kan de failover-functionaliteit verbreken.

Als het toestel NAPTR ondersteunt, zal het automatisch het transportprotocol kiezen. Standaard wordt de voorkeur gegeven aan TLS, gevolgd door UDP en tenslotte TCP. Als je wilt beïnvloeden welk protocol er wordt gebruikt, kan je een van de volgende domeinen als server gebruiken:

Server TLS UDP TCP
sip.telador.nl Y (1st preference) Y (2nd preference) Y (3rd preference)
notls.sip.telador.nl N Y (1st preference) Y (2nd preference)
noudp.sip.telador.nl Y (1st preference) N Y (2nd preference)
notcp.sip.telador.nl Y (1st preference) Y (2nd preference) N
tlsonly.sip.telador.nl Y N N
udponly.sip.telador.nl N Y N
tcponly.sip.telador.nl N N Y

Toestellen die DNS-SRV niet ondersteunen, maar wel Primaire / Secundaire servers.

Als het toestel DNS-SRV niet ondersteunt, is het aanbevolen om het te configureren met behulp van Primaire / Secundaire servers. Hoewel minder uitgebreid dan DNS-SRV, biedt het enkele functies om automatische failovers uit te voeren in geval van een verstoring.

Parameter Waarde Opmerking
Primaire server primary.sip.telador.nl Of whitelabel domein.
Secundaire server

secondary.sip.telador.nl

Of whitelabel domein.
Poort 5060
Transport protocol UDP Gebruik van TCP of TLS wordt niet aangeraden.
Registratie tijd 60 seconden Hoe lager de registratietijd, hoe sneller de failover plaatsvind in geval van een verstoring. De minimaal toegestane registratietijd is 60 seconden.
Uitgaande proxy, registratie server leeg Het gebruik van een specifieke uitgaande proxy- of registratieserver kan de failover-functionaliteit verbreken.

Legacy telefoons die geen ondersteuning bieden voor DNS-SRV of Primaire / Secundaire servers.

Als uw toestel geen DNS-SRV of Primaire / Secundaire servers ondersteunt. Hoewel minder uitgebreid dan DNS-SRV, zult u geen failover hebben in geval van dienstonderbrekingen.

Parameter Waarde Opmerking
Server sip.telador.nl Of whitelabel domein.
Poort 5060
Transport protocol UDP Gebruik van TCP of TLS wordt niet aangeraden.
Registratie tijd 300 seconden

Indien nodig, kan de uitgaande proxy ook ingesteld worden op sip.telador.nl, vooral sommige oudere of minder gangbare telefoons kunnen dit nodig hebben om goed te functioneren.