Handleiding Click 2 Dial Plugin

Telador Click2Dial Chrome Extensie biedt de volgende functionaliteiten:

• Click2Dial: klik op een nummer in je Chrome Browser en bel dit nummer via uw eigen vaste toestel. -> Door een recente wijziging in Google Chrome, kan het voorkomen dat deze functionaliteit niet naar behoren werkt. Dit is bekend bij de ontwikkelaar van de extensie en zal hiervoor een update ontwikkelen.

• Paste2Dial: type of copy/paste een nummer in de app en klik om het nummer te bellen via uw eigen vaste toestel.

• Select2Dial: selecteer een nummer en klik rechts om het nummer via uw vast toestel te bellen

• Historie: historie-tab met uw bel-acties.

• Contacten: Sla gebelde nummers op in uw telefoonboek en maak ze privé of deel ze met uw collega’s. (Company Telefoonboek)

• Notificatie: Als u het contact in het telefoonboek hebt opgeslagen, kunt u bij een inkomend gesprek een pop-up met het nummer én naam op uw scherm laten verschijnen.

1. Installeer de Telador Click2Dial Extensie in de Chrome browser

Klik op de volgende link (in Chrome):

https://chrome.google.com/webstore/detail/click-to-dial/fcaogjloahcekdejkopjepdjinpngceh?utm_source=chrome-ntp-icon

Druk op [Toev. aan Chrome]

Open de extensie en log in met je portal (Gebruiker) login. De inlognaam is altijd je interne nummer, gevolgd door een punt (.) en je bedrijfsnaam.

2. Koppel de Telador API met de Chrome Click2Dial Extensie

Zodra je voor het eerst de extensie activeert, wordt je gevraagd een koppeling te maken met je company panel. Klik hiervoor eerst op Inloggen en vervolgens op Registreer bedrijf. Bij het inloggen in de Click2Dial extensie word je automatisch gestuurd naar de koppelingspagina.

Telador Click2Dial Extensie koppelingspagina in Chrome:

Surf naar de company panel, onder [Instellingen] maak je een [API] aan [+Toevoegen]:

De doorschakel url is: https://c2d.qaller.net/api/check

!!VERGEET NIET DE API EERST OP TE SLAAN!!

Tip: noteer de gegevens in een notitie document.

Vul vervolgens de gevraagde gegevens in.

Bij bedrijfsnaam zoals in gebruikersnaam gebruik je de bedrijfsnaam achter de punt (.); bijvoorbeeld 100.demo

Er hoeft maar één API-koppeling gemaakt worden per bedrijf.

Wanneer er een koppeling aangemaakt is voor de eerste gebruiker, moeten voor de bijkomende gebruikers nog enkel de Chrome extensie geïnstalleerd worden. Een gebruiker kan zich dan eenvoudigweg aanmelden met de Portal inlognaam en Portal wachtwoord

3. Instellingen

Paste2Dial:      Knip en Plak een telefoonnummer in de Click2Dial extensie en bel (Enter of hoorntje). Uw toestel rinkelt, neem aan en het nummer wordt op uw vaste telefoon gebeld. Een pop-up toont uw actie en verdwijnt automatisch na 5 seconden.

Select2Dial:     Selecteer een nummer in je browser en klik op je rechter muistoets en

[Plaats een oproep (Ctrl+Shift+K)].

Uw toestel rinkelt, neem aan en het nummer wordt op uw vaste telefoon gebeld. Een pop-up toont uw actie en verdwijnt automatisch na 5 seconden.

Functionaliteiten

1. Historie en contacten

2. Koppeling Yealink Telefoonboek

Na activatie door onze support desk, kan de organisatie op de instellingspagina een URL kopiëren die verwijst naar het XML Telefoonboek.

Het XML Telefoonboek bestaat uit een verzameling van de eigen prive contacten en de gedeelde contacten. Deze url kan vervolgens worden geplakt in het Externe telefoonboek van een Yealink toestel.

Kopieer in de settings pagina van de extensie de 'Yealink telefoonboek' URL door op het kopieer icoon te klikken.

En plak deze dan in de 'Remote URL' in de webinterface van het Yealink telefoontoestel:

Vanaf nu wordt het C2D telefoonboek automatisch naar jouw Yealink toestel gesynchroniseerd.

3. Import adresboek

Per company kan een adresboek worden geïmporteerd. Via deze voorbeeldfile kan je een adresboek aanmaken en ons aanleveren, deze wordt dan eenmalig geüpload.

Download telefoonboek

Other Articles